Publicis odmítá, že by jednal o fúzi s Interpublic

pondělí, 06. srpna 2012, 07:30 Reklama MediaGuru

Spekulace, podle kterých se jedná o spojení skupin Publicis a Interpublic, francouzská firma v neděli vyvrátila.

Konsolidace na reklamním trhu by podle online verze deníku Financial Times mohla vyústit v další velkou fúzi. Po nedávné zprávě o tom, že Dentsu má koupit Aegis Media, se mělo podle informací FT jednat o fúzi skupin Publicis a Interpublic.

Francouzská společnost Publicis, pod kterou mj. spadají sítě mediálních agentur Starcom MediaVest a ZenithOptimedia (síť VivaKi), ale v neděli 5. srpna vydala oficiální prohlášení, kterým uvedené spekulace odmítla. „Publicis Group popírá, že by vstoupila v jednání s Interpublic Group a nepověřila ani žádnou z bank, aby takové jednání vedla,“ uvedla.

Financial Times se odvolává na důvěryhodný zdroj, podle kterého se fúze měla připravovat šest měsíců a Publicis údajně zvažoval nabídku na převzetí skupiny Interpublic v hodnotě minimálně 6 mld. USD. V návaznosti na zveřejněné informace vzrostly na páteční burze akcie Interpublic o 13 %.

Není to navíc poprvé, co podobná informace vychází na světlo. Spekulace o možném propojení obou skupin se objevila poprvé před dvěma lety.

Reklamní trh prochází konsolidací a fúze Publicisu a Interpublicu by byla jejím logickým výsledkem. Podle aktuálních výsledků Recma za loňský rok by z hlediska billings znamenala posun na pozici globálního lídra před Group M.

Komunikační sítě a skupiny celosvětově podle billings 2011

Zdroj: Recma

-mav-