Petr Tschakert odchází z Business Media

čtvrtek, 13. června 2013, 14:28 Tisk MediaGuru

Šéf interiérových časopisů Business Media Petr Tschakert odchází z firmy, nahradí ho Markéta Klocová.

Od 1. července 2013 dochází ke změně ve vedení redakce interiérových časopisů Business Media CZ. Po dvanácti letech odchází z vydavatelství po vzájemné dohodě Petr Tschakert, který se rozhodl pro životní změnu. Redakci interiérových časopisů převezme Markéta Klocová, informoval ve čtvrtek generální ředitel vydavatelství Tomáš Tkačík.

Markéta Klocová řídí od roku 2010 magazíny Můj dům a Rodinný dům a internetový server www.mujdum.cz . V rámci své rozšířené pozice bude odpovědná i za interiérové magazíny vydavatele, a to především Moderní byt, Bydlení, Svět kuchyní a Svět koupelen.

Markéta Klocová pracuje na různých editorských pozicích už přes patnáct let, začínala v příloze Víkend MF Dnes, poté pracovala v Elle a od roku 2006 v Business Media CZ. Má pokračovat v dalším rozvoji interiérových časopisů, které se loni rozšířily o magazín Bydlení. Kromě tištěných titulů to budou i on-line produkty, především specializovaný server zaměřený na interiér www.modernibyt.cz.

Petr Tschakert patří k významným osobnostem interiérového designu, s časopisem Moderní byt přebíral třikrát ocenění Časopis roku.

-mav-