Křišťálová Lupa: Projektem roku je Dámejídlo.cz

čtvrtek, 20. listopadu 2014, 21:31 Internet & Mobil MediaGuru

Devátý ročník internetové soutěže Křišťálová Lupa vybral vítěze ze 110 nominovaných projektů.

V pražském Divadle Archa byly ve čtvrtek večer slavnostně uděleny ceny ve 14 kategoriích ankety Křišťálová Lupa 2014 – Cena českého Internetu. První příčku v kategorii Projekt roku obsadilo DámeJídlo.cz, osobností roku se stal Josef Šlerka a nejlepší Marketingovou inspirací je facebookový profil Jaromíra Jágra.

Cenu každoročně vyhlašuje server Lupa.cz, letošní předávání – opět moderované Tomášem Hanákem a Jánem Simkaničem – se neslo v trampském stylu. O vítězích rozhodla odborná porota a internetová veřejnost.

„Jsem přesvědčen, že díky našemu hlasování podstatná část z více než 110 nominovaných projektů získá nové uživatele, zákazníky nebo diváky, protože Křišťálová Lupa nadále poskytuje výborný rozcestník po tom nejlepším, co se na českém Internetu děje," shrnuje jeden z hlavních cílů ankety Ján Simkanič, ředitel pořádající společnosti Internet Info.

Scena pro slavnostní vyhlášení ankety Křišťálová Lupa 2014, Divadlo Archa. Moderátoři: Ján Simkanič, Tomáš Hanák.
Scéna pro slavnostní vyhlášení ankety Křišťálová Lupa 2014, Divadlo Archa. Moderátoři: Ján Simkanič, Tomáš Hanák.

Nejvýznamnější ocenění Projekt roku udělila odborná porota službě na online objednání a rozvoz jídla DámeJídlo.cz, kterou založil Tomáš Čupr (na fotografii). Do této kategorie zasáhly i nové projekty internetové televize DVTV (2. místo) nebo zpravodajský server Echo24.cz (3. místo).

Osobností roku se stal pedagog Josef Šlerka (působiště: Socialbakers, Stunome). Do finále zasáhli mj. i Jakub Havrlant (2. místo) a Martin Veselovský (3. místo).

Porota neměla jednoduchou volbu v kategorii E-commerce inspirace, kde udělila první místa rovnou dvě, a to projektům Liftago Taxi a Rohlík.cz. Dvě ocenění putují i do společnosti Seznam.cz, její Mapy.cz se umístily na nejvyšší příčce v kategoriích Mobilní služba, kde obhájily loňské prvenství, a Nástroje a služby.

Své vítězství z loňských oceněných obhájilo i několik dalších projektů: cenový srovnávač Heureka.cz, zpravodajský portál iDnes.cz a veřejně prospěšná služba Potraviny na Pranýři.

Anticenu letos odborná porota udělila českým operátorům za nerozvoj mobilního internetu. Zvláštní cena serveru Lupa.cz letos udělena nebyla.

Přehled výsledků Křišťálová Lupa 2014 – Cena českého Internetu

Hodnocení odborné poroty

Anticena: Čeští operátoři za nerozvoj mobilního internetu
E-commerce inspirace: Liftago Taxi a Rohlik.cz
Globální projekty českých tvůrců: Keboola
Marketingová inspirace: Jaromír Jágr na Facebooku
Obsahová inspirace: Kancelář Blaník na Stream.cz
Osobnost roku: Josef Šlerka
Projekt roku: DameJidlo.cz

Hlasování veřejnosti

Internetové obchodování: Heureka.cz
Mobilní služba: Mapy.cz
Nástroje a služby: Mapy.cz
One (wo)man show: Menu domu
Veřejně prospěšná služba: Potraviny na Pranýři
Zájmové weby: Živě.cz
Zpravodajství: iDnes.cz

Zdroj: Křišťálová Lupa 2014, Internet Info

Podrobné výsledky najdete zde.

-mav-