Olympijský výbor spustí sportovní online kanál

středa, 10. prosince 2014, 04:18 Internet & Mobil MediaGuru

Mezinárodní olympijský výbor reaguje na vývoj digitálních médií, kanál spustí od ledna.

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) schválil na svém 127. zasedání v Monaku jako jedno z doporučení strategického dokumentu Agenda 2020 vlastní online sportovní kanál.

Nový olympijský kanál bude v provozu od roku 2015. Čerpat bude jak z archivu MOV, tak přes něj bude možné sledovat i některé mezinárodní soutěže. 

Předpokládané náklady na provoz prvních sedmi až deseti let činí necelou půl miliardu eur. Za spuštění a provoz olympijského vysílání bude zodpovídat v Madridu sídlící tzv. Olympic Broadcasting Services (OBS).  Již dříve MOV oznámil, že si od tohoto nástroje slibuje překročení hranice dvou miliard dolarů z příjmů z marketingového programu do roku 2024.

„MOV spuštěním online kanálu reaguje na rychlý vývoj digitálních médií sledovaných i mladšími generacemi. Díky kanálu budou mít možnost dlouhodobé prezentace i menší olympijské sporty,“ říká marketingový ředitel ČOV Marek Tesař s tím, že hlavními ambicemi nového digitálního kanálu jsou právě systematická podpora sportů i v období mezi olympijskými hrami,  vytvoření marketingové platformy pro mladší diváky a propagační platforma pro kandidátská města.

-kch-

Foto: Photospin