Deníky: Prodejům HN pomohl v březnu magazín Ego!

pondělí, 11. května 2015, 14:45 Tisk MediaGuru

Lidové noviny mají stále vyšší prodeje než loni, přestože oproti únoru poklesly.

Průměrný prodaný náklad tuzemských deníků dosáhl v letošním březnu 800,5 tis. kusů, což bylo o 8 % méně než ve stejném loňském období. Ve srovnání s letošním únorem představoval březnový výsledek snížení o 0,8 %.

V březnu se ve srovnání s letošním únorem nejlépe vedlo Hospodářským novinám, jejichž průměrný prodaný náklad se meziměsíčně zvýšil o 5 %. Uvedení nového pátečního magazínu Ego!, podpořeného televizní reklamou, zvýšilo zejména volný prodej Hospodářských novin (+4 %). Průměrný výsledek pátečního prodeje v letošním březnu byl dokonce mírně lepší než v březnu roku 2014 (+0,5 %). Přesto ale ani tento výsledek nepomohl ke snížení meziročního poklesu celkového volného prodeje Hospodářských novin.

Březen byl také příznivý pro sportovní deník Sport, který si ve srovnání s únorem polepšil o 4 %. Lepších nebo srovnatelných výsledků než v únoru dosáhly také deníky Aha! a regionální tituly Deník.

Lidové noviny svůj růst prodaného nákladu z posledních měsíců v březnu zastavily. Stále jsou ale jediným tuzemským deníkem, jejichž průměrný prodaný náklad je v meziročním srovnání vyšší. Podle březnových dat ABC ČR byl jejich průměrný prodaný náklad o 12 % vyšší než v loňském březnu. Pultový prodej LN se meziročně vylepšil o 3 %.

Naopak nejméně příznivý byl březen v meziročním srovnání pro nejprodávanější deníky Blesk a MF Dnes. 

Průměrný prodaný náklad deníků (ks), III/2015

PN_brezen

Pultový prodej deníků (ks), III/2015

PP_brezen_2015

Předplatné deníků (ks), III/2015

P_brezen

Zdroj dat: ABC ČR

-mav-