Deník Blesk vyšel poprvé ve všech krajských mutacích

pátek, 02. září 2016, 10:41 Tisk MediaGuru

Czech News Center chce zvýšit svoji přítomnost na regionálním tiskovém trhu.

V pátek 2. září vychází deník Blesk v mutacích podle jednotlivých krajů České republiky. Distribuováno je tak 14 různých verzí deníku. Výtisk zaměřený na „svůj“ region mají získat i předplatitelé deníku. Drtivou většinu svého nákladu ale prodává Blesk ve volném prodeji.

„Přizpůsobení obsahu krajskému členění je logickým krokem, jak se Blesk chce ještě více přiblížit svým čtenářům,“ zdůvodnila vydavatelská společnost Czech News Center. Podle ní se Blesk také aktivně zapojuje do aktuálního dění v regionech.

V letošním roce začal rozšiřovat regionální zpravodajství na webu Blesk.cz, kde spustil zpravodajství z hlavního města Blesk Praha. Do budoucna Blesk plánuje rozšířit zpravodajský projekt o novou sekci Blesk Brno.

V mutacích krajských měst ale nebude zatím Blesk vycházet každý den, mělo by se tak stát několikrát ročně. "Co se týká čtenosti i prodejů, Blesk dlouhodobě udržuje dominantní pozici ve většině krajů. Nyní se jedná o souhrn několika kroků na naší strategické cestě naplňovat ještě výrazněji potřeby našich čtenářů přímo v konkrétních regionech," řekl Radek Lain, šéfredaktor deníku Blesk.

S nadcházejícími krajskými volbami zahájil deník také sérii debat s kandidáty na hejtmany. První debata odstartovala před týdnem a postupně zajede do všech krajských měst. Online přenos z diskuse přináší server deníku Blesk vždy v úterý a čtvrtek, a to až do 4. 10. 2016.

Hlavním regionálním deníkem na tiskovém trhu je Deník společnosti Vltava Labe Media. Disponuje více než 70 regionálními deníky. Regionální mutace pro všechny kraje pak nabízí MF Dnes (Mafra). Právě Deník a MF Dnes jsou největšími konkurenty Blesku v regionech.

Lidové noviny vycházejí ve verzích pro Prahu, Čechy a severní a jižní Moravu. Deník Právo je vydáván pro jednotlivé oblasti Čech a Moravy (Praha a střední Čechy, JZ Čechy, SV Čechy, SZ Čechy, střední a východní Morava, jižní Morava a Vysočina, severní Morava a Slezsko). Hospodářské noviny vycházejí v celostátním vydání na celém území ČR.

-mav-