Na trh míří česká verze magazínu Vogue

středa, 28. února 2018, 09:15 Tisk MediaGuru

Společností, která obdrží licenci, má být V24 Media, ve které se angažuje Fabrice Biundo.

Foto: Condé Nast

Foto: Condé Nast

Módní magazín Vogue, považovaný za ikonu módního byznysu, má v licenci společnosti Condé Nast International vstoupit na český trh. Přivést ho má společnost V24 Media, která byla teprve nedávno zapsána v obchodním rejstříku, a ve které jsou jako jednatelé uvedeni Fabrice Biundo a Michaela Seewald. Biundo je bývalým inzertním ředitelem lifestylových časopisů Elle či Marianne

Server zaměřený na módní byznys Business of Fashion přináší vyjádření zástupkyně licenční společnosti Condé Nast International, podle které bude magazín v češtině dostupný i slovenským čtenářům. Počítá se silnými výnosy z tištěné verze, ale pořádat chce i eventy, uvedla Karina Dobrotvorskaya. Dodala, že ekonomika regionu střední Evropy je stabilní a že je správným krokem uvést po polské verzi také českou. První číslo by mělo vyjít na konci srpna 2018. Server dále uvádí, že Condé Nast chce zužitkovat nejen silnou ekonomiku obou zemí, ale i fakt, že v Česku existuje „dynamická návrhářská scéna” a pořádá se zde například týden módy Prague Fashion Week, který umožňuje domácím talentům se zviditelnit.

„Mou představou je, že Vogue Česko a Slovensko poskytne prostor místním módním návrhářům a umělcům, aby mohli představit svůj jedinečný styl a přístup, který je odrazem současné české a slovenské kultury,″ uvedla v prohlášení spoluzakladatelka a ředitelka V24 Media Michaela Seewald.

Příchod české edice Vogue má tak následovat krátce poté, co na trh vstoupila také polská edice tohoto módního magazínu. Ta zahájila v polovině letošního února.

O tom, kdo bude šéfredaktorem české edice Vogue, se zatím pouze spekuluje. Podle neoficiálních informací by toto místo měla zaujmout bývalá šéfredaktorka Elle Andrea Běhounková. 

-mav-