Pivovar Proud spustí e-shop, plánuje zážitkové programy

pondělí, 7. prosince 2020, 14:55 Aktuality, Marketing, Reklama MediaGuru

Experimentální minipivovar, který vznikl pod záštitou Plzeňského Prazdroje, se dostává do prodeje. Spustí i vlastní e-shop.

Pivovar Proud, zdroj: ADC

Pivovar Proud, zdroj: ADC

Minipivovar Proud dostává své pivo postupně do prodeje, tento týden spustí také vlastní e-shop. Do budoucna chce lidem nabídnout možnost prohlídek v pivovaru a plánuje i několik zážitkových programů.

Proud vznikl jako experimentální minipivovar pod záštitou Plzeňského Prazdroje a je jeho součástí. „Vznik minipivovaru vychází ze strategie PPAS podporovat pivní kategorii, nicméně samotné fungování Proudu bude v co největší možné míře nezávislé. Proud má tedy vlastní vedení, sládky, obchodníky, ale i komunikaci. Sami si také určujeme, jaká piva budeme vařit, kam je budeme prodávat a jak je budeme podporovat z pohledu marketingu,“ přibližuje na dotaz MediaGuru ředitel minipivovaru Michal Škoda.

„Chtěli jsme vytvořit prostor pro vaření různých pivních stylů v malých várkách, experimentování a spolupráci s dalšími sládky a pivovary,“ vysvětluje důvody Plzeňského Prazdroje jeho tiskový mluvčí Zdeněk Kovář. 

V současnosti je Proud dostupný na Rohlíku a v dárkových prodejnách Plzeňského Prazdroje v Plzni a nově také v pražské nákupní galerii Myslbek. „Koncem týdne plánujeme také spustit vlastní e-shop. Co se týká hospod, tak v Plzni je to například Klub malých pivovarů nebo Pivstro, v Praze jsme měli premiéru u Dvou Kohoutů. Obecně se zaměřujeme na ochutnávkové pivnice a pivotéky v Plzni, Praze a Brně,“ popisuje Michal Škoda. 

V pivovaru vlastní hospodu zatím Proud neplánuje, ani jinde po Plzni. „Připravujeme nějaký projekt v Praze, ale zatím je brzy o tom mluvit, aktuálně čekáme, jak se vyvine situace s koronavirovou krizí,“ říká Michal Škoda. 

Pro podporu značky je pro Proud klíčové budování komunity, k čemuž využívá zejména sociální sítě Facebook a Instagram, kde lidem ukazuje, jak pivovar vznikal i veškeré dění okolo pivovaru a lidí, kteří za ním stojí. Využívá také newsletter. „Určitě se budeme ale hodně zaměřovat i na eventy, ať už ve formě pivních festivalů, nebo různých gastronomických akcí. Chceme lidem také nabídnout možnost prohlídek v pivovaru a plánujeme několik zážitkových programů. Vše je ale zatím odloženo na jaro, uvidíme, jak se situace bude vyvíjet,“ dodává Michal Škoda. 

Vizuální identitu a design značky vytvořilo studio ArtBureau, které za ni letos získalo i stříbrného Louskáčka v kategorii Corporate Design. Na tvorbě a plánování online komunikace se podílí WeDigital, community management si dělá pivovar interně. Oblast PR koordinuje s 2Media.

Vizuální identitu pivovaru Proud vytvořilo studio ArtBureau, zdroj: ADC.

Vizuální identitu pivovaru Proud vytvořilo studio ArtBureau, zdroj: ADC.

Ukázka obalů pivovaru Proud, zdroj: ADC

Ukázka obalů pivovaru Proud, zdroj: ADC

-stk-