Popeyes přináší do Prahy ochutnávku Mardi Gras

pondělí, 12. února 2024, 06:45 Aktuality, Marketing MediaGuru

Popeyes v půlce února přinese do Prahy ochutnávku louisianského Mardi Gras.

Zdroj: Popeyes

Zdroj: Popeyes

Fastfoodový řetězec Popeyes, původem z Louisiany, chystá v Praze ochutnávku masopustu à la New Orleans.

Tahákem Mardi Gras, jak se masopustu v Louisianě říká, jsou průvody, ve kterých převládají pro svátky typické barvy – fialová, zelená a zlatá. V hlavní roli je hudba – jazz, blues a tradiční kreolská hudba. Lidé tančí v ulicích, užívají si všudypřítomných rytmů. Epicentrem oslav je New Orleans. Slavná Bourbon Street se zaplní místními hudebníky, tanečníky a kostýmy. 

„Neodmyslitelnou součástí všech masopustů a karnevalů, včetně Mardi Gras, je jídlo,“ připomíná Klára Hrubá, brand manager českého Popeyes. „Tradiční kuchyni New Orleans si můžete připomenout typickým smaženým kuřetem s louisiánskou směsí koření a zkusit například i americký biscuit.“ 

Ochutnávka Mardi Gras se odehraje na pražském Václavském náměstí 16. února, kdy se k oranžové značky Popeyes přidají i barvy průvodu, bude hrát živá kapela či probíhat soutěže o trička, mikiny a další drobnosti s logy Popeyes nebo o poukaz na sendviče na celý rok zdarma. Nápovědy lze sledovat na Instagramu Popeyes Česko.

Zdroj: Popeyes

Zdroj: Popeyes

Zdroj: Popeyes

Zdroj: Popeyes

V České republice jsou otevřeny dvě restaurace Popeyes, v příštích měsících se počítá například s restaurací v centru Brna. Do roku 2033 by mělo v České republice vyrůst 60 restaurací.

-stk-