Před 25 lety zahájilo vysílání Rádio Impuls

neděle, 25. února 2024, 08:25 Aktuality, Rádio ČTK

Rádio Impuls zahájilo vysílání o půlnoci z 24. na 25. února 1999, letos si tak připomíná 25 let od svého začátku.

Zdroj: Rádio Imupuls

Zdroj: Rádio Imupuls

Rádio Impuls, které je dlouhodobě jednou z nejposlouchanějších celoplošných stanic v České republice, zahájilo vysílání o půlnoci z 24. na 25. února 1999. Soukromá rozhlasová stanice tehdy vystřídala celoplošné soukromé Rádio Alfa, které neobhájilo svou licenci. Impuls přináší posluchačům kombinaci české hudby, zpráv, dopravních informací a zábavy. Podle výsledků měření poslechovosti Radioprojekt bylo Rádio Impuls v druhé polovině uplynulého roku druhým nejposlouchanějším rádiem za Radiožurnálem. Rádio Impuls mělo průměrně 666.000 posluchačů denně.

Generálním ředitelem Impulsu je od začátku vysílání Jiří Hrabák. Mezi moderátory Impulsu patří například cestovatel Jiří Kolbaba, bývalý televizní hlasatel Alexander Hemala nebo moderátorka Zuzana Bubílková. V září 2014 zahájila vysílání sesterská stanice Český Impuls se zaměřením na českou populární hudbu z 60. až 80. let, která cílí na lidi nad 50 let žijící v menších městech.

Letos se vlastníkem mediální skupiny Mafra, firmy Londa provozující rozhlasové stanice Rádio Impuls a RockZone a pardubické chemičky Synthesia stala skupina Kaprain podnikatele Karla Pražáka. Společnosti dosud spravoval svěřenecký fond bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO). Dohodu o prodeji Kaprain a Babišův koncern Agrofert oznámily začátkem loňského září. Do médií Pražákova skupina dosud neinvestovala. „Vzhledem k tomu, že se pro skupinu Kaprain jedná o první akvizici v mediální oblasti, detailní zorientování se a následná příprava strategie dalšího rozvoje těchto společností zaberou několik měsíců," uvedl Kaprain.

-čtk-