Na Sabre Awards mají Češi 13 nominací, nejvíce Ewing

sobota, 2. března 2024, 07:45 Aktuality, PR MediaGuru

Do finále mezinárodní soutěže Sabre Awards se dostalo 12 českých projektů.

Zdroj: Sabre Awards

Zdroj: Sabre Awards

Mezinárodní soutěž Sabre Awards, oceňující komunikační projekty, oznámila finalisty letošního 20. ročníku. Z celkových dvou tisíc přihlášených prací  postoupilo do finále 400. Češi získali celkem 12 nominací, nejvíce z nich  drží agentura Ewing. Vítězové budou vyhlášeni 17. dubna v koncertním sále Troxy v Londýně. 

Ewing má čtyři nominace. V kategorii Employee Communications se do finále s projektem „Who Cares? CME Cares!“, v němž ve spolupráci se CME představila ESG iniciativu mediální skupiny. Se CME, její televizí Nova a Diakonií ČCE se podílela také na projektu, který postoupil v kategorii Community Relations. Jednalo se o dobročinnou sbírku Krabice od srdce pro děti, jež uprchly před válkou na Ukrajině. 

Dále se agentura Ewing probojovala do finále v kategorii B2B – Energy and Natural Resources, a to s novými webovými stránkami pro AVE CZ odpadové hospodářství. Poslední, v pořadí čtvrtou nominaci, má v kategorii  Government Agencies za projekt „Zelenější, než si myslíte!“ Pro Dopravu Ústeckého kraje. 

V B2B kategorii Transportation & Logistics uspěla také kampaň „DPD jste vy“ o školení kurýrů. Na kampani se podílela agentura Realness.  

Dvě nominace získala agentura MSL Czech Republic. V regionální kategorii Central Eastern Europe bodovala s kampaní Mýdlo Heinz, na které spolupracovala s Leo Burnett. V nekomerční kategorii Non-For-Profit Organization drží nominaci za kampaň na podporu iniciativy Civilisté děkují, jenž vytvořila ve spolupráci s Civilisté děkují a manžely Jarmilou a Andrejem Štukovými. 

Mýdlo Heinz, zdroj: Heinz

Mýdlo Heinz, zdroj: Heinz

V kategorii Institutional Image získala nominaci agentura Bison&Rose za projekt „10 let Indexu očekávání firem“, v němž ČSOB již od 2013 sleduje vývoj malých a středních firem a podnikatelů v oblastech poptávky, investic a rozsahu činností v ČR. 

V technologické kategorii Technology and Hardware zabodovala agentura Marketup se svou obálkou Forbesu vytvořenou robotem firmy ABB. V kategorii E-commerce se do finále dostala kampaň Tipsportu „Známe příští hlavu státu“, jež loni získala i Grand Prix v tuzemské soutěži Lemur. 

Obálka Forbesu vytvořená robotem firmy ABB, zdroj: Sabre Awards

Obálka Forbesu vytvořená robotem firmy ABB, zdroj: Sabre Awards

V nekomerční kategorii Associations si nominaci vysloužila jednak kampaň „#nePINdej!“, za kterou stojí Česká bankovní asociace s agenturou Svengali Communications, jednak kampaň „Zpomal, ještě je brzo“ České asociace pojišťoven, na níž se podílely agentury McCann Prague a Hero & Outlaw. 

V rámci speciálního ocenění Diamond Sabre Awards v kategorii Za výjimečný úspěch v řízení reputace se do finále dostala Česká spořitelna s agenturou Knowcomm za proměnu vnímání tradiční banky v moderní fintech, čímž nalákala talenty v IT.

-stk-