Rebranding produktů Bohemilk Opočno doprovází první kampaň

pondělí, 25. března 2024, 17:40 Aktuality, Marketing, Reklama MediaGuru

O první komunikační kampaň značky Bohemilk Opočno se postarala agentura Boomerang Communication.

Zdroj: Interlacto

Zdroj: Interlacto

Český výrobce mlékárenských produktů, společnost Interlacto, přistoupil ke kompletnímu rebrandingu a konsolidaci dosavadních značek v rámci mlékárenského segmentu. Produkty Moravia Lacto, Bohemilk a Mlékárny Olešnice najdou zákazníci nyní pod novou značkou Bohemilk Opočno. Změnu doprovodí také celková vizuální proměna a rovněž kampaň.

Rebranding dosavadních značek rodinné firmy, kterou založil a vybudoval Oldřich Gojiš a postupně ji předal svému synovi Ondřejovi, trval řadu měsíců. Kreativním exekucím napříč komunikačními kanály předcházel úvodní průzkum situace na českém mlékárenském trhu, poznání firemních hodnot výrobce, nastavení positioningu značky, hledání vhodného jména, až po výsledné kreativní exekuce napříč komunikačními kanály.

Na projektu spolupracovala společnost Interlacto od počátku s agenturou Boomerang Communication a výzkumnou agenturou Simply5. Cílem proměny bylo maximální odlišení od největších konkurentů a vyhnutí se komunikačním klišé mlékárenského segmentu. „Aby byla nová značka úspěšná, museli jsme jí najít na trhu prostor, který zatím nikdo neobsadil. Příběh značky Bohemilk Opočno stojí na péči. Naším zákazníkem jsou všichni ti, kteří se s láskou a péčí starají o své blízké,“ říká Drahomíra Kozáková, marketingová manažerka skupiny Interlacto.

Povědomí o proměně podpoří televizní a online reklama komunikačním konceptem „Co slova neřeknou“ pracující s příběhem syna a jeho maminky. Malý chlapec se mamince za její péči překvapivě odmění ve chvíli, kdy to nejméně čeká. Kampaň se v první fázi zaměří na klíčové produkty nové značky Bohemilk Opočno a následně bude doplněna o další aktuálně vyráběné, ale také zcela nové. Kreativního zpracování se ujala agentura Boomerang Communication. O režii reklamního spotu se postaral Martin Marček v produkci AdKolektiv.

Zdroj: Interlacto

Kromě televize připravila agentura nový web, vizuály ke kampani a podílela se částečně i na celkovém vizuálním stylu a grafice obalů. „Snažili jsme se Bohemilk Opočno v komunikaci maximálně odlišit od největších konkurentů a vyhnout se komunikačním klišé mlékárenského segmentu. Proto v našich exekucích nenajdete spokojené pasoucí se kravičky na horských loukách, šťastné rodiny, hospodařící na farmě, ani roztomilé hlodavce, kteří si na plodech jejich práce pochutnávají. Našimi hrdinkami jsou běžné české mámy a jejich úžasné rodiny, o které každý den s láskou pečují. A za jejich často heroické úsilí si zaslouží náš největší obdiv,“ uvádí kreativní ředitel Boomerangu Jindřich Novák.  

Z nově nastaveného positioningu značky vychází i grafika obalů. Produktové portfolio všech tří mlékáren čítá téměř 250 produktů. Návrh připravila agentura DePOT Design.

Vizitka kampaně

  • Klient: Interlacto – mlékárna Bohemilk Opočno
    Drahomíra Kozáková – vedoucí marketingu
    Vilém Heinz – marketingový konzultant, design
  • Agentura: Boomerang Communication
    Markéta Nováková – Strategic Planner
    Jindřich Novák – Creative Director
    Pavel Sobek – Idea Maker / Copywriter
    Miloslav Daněk – Art Director
    Robert Marek – Senior Project Team Leader
    Barbora Čechvalová – Senior Account Manager 
  • Produkce:
    Simply5 – výzkumná agentura pod vedením Jana Al-Amela
    DePOT design – obalový design
    AdKolektiv – TV produkce
    Martin Marček – režie
    Jan Brunclík – fotograf
    Lucie Štamfestová – ilustrátorka

-mav-