ČT nasadí nové díly seriálu První republika od září

pátek, 07. července 2017, 19:00 TV MediaGuru

Druhou řadu seriálu První republika uvede Česká televize letos na podzim, potvrdila na festivalu.

Do letošního podzimního vysílání České televize míří nové díly seriálu První republika. Seriál na karlovarském festivalu představili v pátek jeho tvůrci. Potvrdili zároveň, že seriál bude pokračovat i třetí řadou.

Druhá řada seriálu První republika má třináct dílů. Vedle postav známých z první řady seriálu se v jeho pokračování objeví i charaktery nové. Například Vladimír Polívka nebo Anna Fialová a Brigita Cmuntová, které hrají již dospělé dcery Jaroslava a Kláry Valentových. Další novou postavou je pak Hans von Lippi v podání Stanislava Majera.

Děj druhé série začíná roku 1928, tedy o osm let později oproti první řadě. Jaroslav Valenta (Jiří Vyorálek) se vrací domů z vězení. Je odhodlaný získat zpátky osobní pověst, respekt i úspěch v obchodu. Bratr Vladimír (Ján Koleník) vede povoznictví, kde těží především z legionářské minulosti a kontaktů získaných za války ve Francii.

Natáčení druhé řady začalo už v loňském podzimu, režie se i tentokrát ujal Biser Arichtev. Pro ČT seriál vyrábí Dramedy Productions, producentem seriálu je Filip Bobiňski.

První řadu seriálu První republika odvysílala Česká televize v roce 2014. Průměrná sledovanost seriálu dosáhla 1,3 mil. diváků starších 15 let při 34% podílu na sledovanosti.

-mav-