Samsung je sponzorem mistrovství světa v atletice

středa, 27. května 2009, 11:41 Marketing MediaGuru

Korejský výrobce elektroniky se stal oficiálním partnerem Mistrovství světa v atletice 2009 a 2011. Také je sponzorem Halového mistrovství světa 2010.

Samsung se stal sedmým marketingovým partnerem mistrovství světa 2009. Připojil se tak k vybrané společnosti firem (TDK, Toyota, adidas, Epson, Seiko, VTB), která sponzoruje atletické šampionáty. Prezident Mezinárodní asociace atletických federací (IAAF) Lamine Diack ocenil partnerství s korejskou korporací: „Domnívám se, že IAAF a Samsung jsou přirozenými partnery. Jsem velmi hrdý na spojení se špičkovou korporací, která podporuje také olympijské hnutí. Letní olympijské hry jsou s atletikou výrazně propojeny.“ Samsung podporuje olympijské hry od roku 1997, kdy se stal oficiálním sponzorem.

Spojení s olympiádou bude trvat minimálně do roku 2012, kdy se hry budou odehrávat v Londýně. Dalšími partnery jsou Coca-Cola, Acer, Atos Origin, General Electric, McDonald’s, Omega, Panasonic a Visa. Kromě celosvětových partnerů Mezinárodního olympijského výběru fungují na národní úrovni i partneři jednotlivých olympijských týmů. Český olympijský tým má čtyři generální partnery (Pilsner Urquell, Škoda Auto, ČEZ, RWE), tři oficiální partnery (Alpine Pro, GE Money Bank, Zentiva), přičemž s dalšími potenciálními partnery se jedná. Dále u Českého olympijského týmu figuruje sedm mediálních partnerů, z toho čtyři jsou hlavními mediálními partnery.