První MediaGuru Award udělena

pátek, 02. července 2010, 11:24 Reklama MediaGuru

Cena, která se uděluje pouze za vyjmečné počiny v oblasti marketingu a reklamy má svého prvního držitele. Za nejúspěšnější českou facebookovou aplikaci ji získal Jan Edlman.

Cena, která vznikla cca před rokem a jejíž cílem bylo oceňovat ty opravdu významné počiny v oblasti reklamy a marketingu má svého prvního držitele. Stal se jím Jan Edlman (OMG) za vymyšlení a realizaci nejúspěšnější české aplikace pro Facebook pro klienta Hewlett-Packard.

Aplikace, jejímž hlavním cílem bylo vzbudit zájem o nový designový mini-notebook HP Mini Vivienne Tam Edition (v designu motýlů), dosáhla více jak 500.000 uživatelů a rozeslání více jak 24 milionů motýlů, jejichž virální šíření bylo jádrem celého konceptu. Na projektu se významně podílela i account managerka Attention! Media Martina Beranová. Úspěšnost projektu jen potvrzuje fakt, že jeho koncept byl prodán již do dvou dalších zemí.

„Aplikace se ujala hlavně díky své jednoduchosti a možným výhrám,“ dodává šéf Attention!Media Jiří Herian. „S její pomocí má nyní české HP více fanoušků než globální stránka (120 tisíc oproti vs. 76 tisícům). Ti všichni jsou potencionální zákazníci, které lze jednoduše kontaktovat. Kromě virálního efektu aplikace se pro klienta podařilo vytvořit databázi kontaktů, se kterými je možno přímo komunikovat a zasílat cílené nabídky na produkty. Cena za oslovení jednoho uživatele byla v řádech desetin haléřů."

Pro bližší informace o celé kampani se podívejte na video:

Základní informace:

Klient: Hawlett-Packard

Produkt: HP Mini

Agentura: Attention!Media

Kreativní koncept: Jan Edlman

Account Manager: Martina Beranová

Počet aktivních uživatelů: 524.870

Počet odeslaných motýlů: 23.700.000

Počet fanoušků stránek HP: 115.459