Radek Pálka odchází z agentury OMD Czech

čtvrtek, 15. července 2010, 18:00 Reklama, Lidé MediaGuru

Radek Pálka dosavadní výkonný ředitel OMD Czech, odchází z agentury k 30. září 2010. Tuto pozici ke stejnému datu přebírá Jan Pfeifer, dosavadní Group client service director OMD.

"V budoucnu bych se chtěl věnovat projektům, které nejsou v tuto chvíli od mediální agentury na straně zadavatelů očekávány,“ řekl Pálka ke svému odchodu.

„Chtěl bych Radkovi moc poděkovat za práci a úsilí, které pro OMD za mnoho let odvedl. Přeji mu vše nejlepší v jeho dalším působení,“ uvedl Petr Bažant, prozatímní výkonný ředitel OMG (Omnicom Media Group).

Nový výkonný ředitel OMD Czech, Jan Pfeifer, působí na reklamním trhu od roku 1993. Téměř deset let pracoval na pozici obchodního ředitele ve společnosti Media Marketing Services. Poté si v roce 2004 založil vlastní mediální agenturu chilli pfeifer, která pracovala mimo jiné pro klienty jako RWE, Euronics, vydavatelství VLP a  Astrosat. V OMD pracuje od roku 2010 na pozici Group client service director.

Radek Pálka strávil v OMD téměř deset let. V roce 2001 do OMD přišel jako client service director a od roku 2003 zastával pozici výkonného ředitele společně s Petrem Bažantem. Během své kariéry v OMD se významnou měrou podílel na rozvoji agentury a upevnění její pozice na českém trhu. Pod jeho vedením se OMD stala třikrát agenturou roku a získala mnohá ocenění v kreativních soutěžích jak doma, tak i v zahraničí.

Radek Pálka působí v reklamě od roku 1994, kdy začal jako mediální plánovač v agentuře Mark/BBDO. Své zkušenosti nasbíral v agenturách Leo Burnett, Universal McCann a rovněž i na straně zadavatele – ve společnosti Plzeňský Prazdroj, kde působil na pozici media manager.