První česká 3D reklama

středa, 15. září 2010, 15:44 Reklama MediaGuru

3-D spot Hypotéka Komerční banky v multikinech Palace Cinemas ve spolupráci s PHD a Euro RSCG

Praha, 15. září 2010 –  Ve čtvrtek 16. září bude v multikinech Palace Cinemas poprvé promítán český 3-D spot původní tuzemské produkce. Zadavatelem je Komerční banka, která komunikuje hypoteční úvěry na bydlení. Nová 3-D technologie projekce filmů je velkým technologickým pokrokem filmového průmyslu a zájem diváků o 3-D filmy stále roste. Souběžně roste také zájem zadavatelů o využití 3-D technologie k prezentaci produktů a služeb návštěvníkům multikin. V současné době je v Palace Cinemas zákazníkům k dispozici 13 digitálních 3-D kinosálů. Spot Komerční banky bude promítán před každým 3-D filmovým představením.

 Reklamní spot byl natočen agenturou Euro RSCG Prague, která pro Komerční banku zajišťuje ATL i BTL komunikaci. Média nakoupila agentura PHD ve spolupráci s mediální divizi multikin - Palace Media. TV reklama, která je součástí nové kampaně na produkt hypoteční úvěr, vychází z motivu divadelní hry Hamlet. Divadelní „nápověda“ alias hypotéka od KB pošeptá herci zapomenutou repliku, kterou si upraví podle svého poslání - poradit všem s nejvýhodnějším financováním bydlení. Hlavní sdělení "Byt či dům, to je oč tu běží" jistě zaujme spolu s nabídkou úrokové sazby od 3,95 % a možností mimořádné splátky části úvěru zdarma u Flexibilní hypotéky.

KB Hypotéka nápověda 2010

Spot byl do 3-D převeden z původního 2-D materiálu. Samotné natáčení bylo přizpůsobeno podnínkám 3-D tak, aby byl získán co nejlepší materiál pro následnou konverzi. Dopředu byly například vybrány záběry a jednotlivé scény, které jsou nejvhodnější pro dosažení kvalitního 3-D efektu. Právě příprava před samotným natáčením je jednou z nejdůležitějších částí takových projektů a bývá často podceňována.

30sekundový 3-D spot bude nasazen ve všech sedmi multikinech Palace Cinemas (Park Hostivař, Slovanský dům, Nový Smíchov, Letňany v Praze, v brněnských multikinech Olympia a Velký Špalíček a v Ústí nad Labem).

Společnost Palace Cinemas je jedním z největších provozovatelů multikin v České republice. Pouhých pět měsíců po otevření multikina v Ústí nad Labem otevírá 23. září nové multikino v Liberci, které bude jako první u nás plně digitalizováno. Jedná se o osmé multikino společnosti Palace Cinemas v České republice.

Komerční banka je jednou z nejefektivnějších univerzálních bank ve střední Evropě. Poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. Celkem 8 624 zaměstnanců skupiny Komerční banky obsluhuje 2,7 milionu klientů, kteří mohou využít rozsáhlé sítě 395 obchodních míst v celé České republice. KB nyní provozuje 676 bankomatů. Jeden z kanálů přímého bankovnictví využívá 989 000 klientů.
KB je součástí skupiny Société Générale, která je jednou z největších bankovních skupin v eurozóně (podle tržní kapitalizace). Jejích 157 000 zaměstnanců obsluhuje na celém světě více než 32 miliónů individuálních klientů.

Euro RSCG Prague je první integrovaná agentura poskytující celé spektrum komunikačních služeb. V dnešním marketingu už nestačí jen dobrá reklama a propagace, proto se Euro RSCG Praha soustředí na vývoj integrovaných Creative Business Ideas®, které vnášejí nové kreativní přístupy do celé obchodní strategie a zaručují růst společností i jejich zisku.