iVysílání České televize je už také v iPadech

pátek, 27. května 2011, 05:07 Aktuality MediaGuru

Česká televize nabízí uživatelům tabletů Apple iPad speciální aplikaci iVysílání, která přináší na displeje těchto mobilních zařízení online videotéku ČT. V iPadech tak lze komfortně využívat kompletní videoarchiv, sledovat desítky tisíc pořadů. 

Jedná se o první speciální projekt České televize pro přístroje iPad. Z hlediska nabízeného obsahu jde o největší českou aplikaci na iPadech vůbec, aktuálně nabízí téměř 1675 dnů videa. V iVysílání jsou totiž dostupné všechny původní pořady ČT včetně seriálů, zábavy, magazínů, zpravodajství nebo sportovních přenosů (na něž měla ČT práva) za posledních šest let.

„Několikaměsíční práce je začátkem zpřístupňování videoarchivu ČT pro různé platformy. V nejbližších týdnech vznikne sesterská aplikace iVysílání pro iPhony, pak i pro chytré Nokie a pro systém Google Android. Příští rok by mělo být iVysílání i v chytrých televizorech,“ říká výkonný ředitel Nových médií České televize Milan Fridrich.

Zatím je v České republice podle neoficiálních zpráv cca 40 tisíc iPadů. Přístroj se přitom prodává jen od konce loňského roku. Celosvětově se letos a příští rok očekává, že se tabletů jako je iPad, Samsung Galaxy Tab atd. prodá až 200 milionů kusů. V ČR by počet majitelů podle prognóz mohl vyrůst na 100 tisíc během příštích 12 měsíců.

-mav-