Kampaň Eura staví na slavném konceptu

úterý, 24. května 2011, 00:50 Reklama, Tisk Martina Vojtěchovská

Ekonomický týdeník Euro chystá na podporu nové grafiky a loga reklamní kampaň, která je postavena na negativním sloganu.

Ekonomický týdeník Euro představí na začátku června svoji novou grafickou podobu. Součástí změn bude i proměna loga. Na podporu redesignu odstartuje týdeník kampaň, která se objeví ve všech hlavních mediatypech a kterou připravila agentura Adwood. Kampaň je postavena na zdánlivě negativistickém vymezení vůči časopisu s ústředním sloganem „Když nechcete vědět víc, nečtěte Euro“, jehož cílem není nic jiného než naznačit, že časopis je určen právě pro čtenáře, kteří chtějí vědět víc.

Euro tak ve své kampani využívá částečně podobného konceptu, se kterým v mnohých ze svých povedených kampaní pracoval slavný ekonomický týdeník The Economist. Jeho typické řešení, vycházející z logotypu časopisu a z krátkých a hravých tezí také v jedné ze svých variant využívalo zdánlivé negace ve vztahu k časopisu. Týdeník tak mj. proslavil provokativní slogan „I never read the Economist“.

S deklarovaným odmítáním časopisu v reklamní kampani však pracovaly už i některé časopisy vycházející v tuzemsku. Využil jej například měsíčník Elle.

Vydavatel týdeníku Euro, společnost Euronews, prošla v loňském roce restrukturalizací, která by měla pomoci vyvést týdeník ze ztrátového hospodaření. Podle generálního ředitele Euronews Vojtěcha Jirků by se to mohlo podařit v letošním nebo v příštím roce.