MS v hokeji bylo na internetu třikrát sledovanější než ZOH

středa, 18. května 2011, 10:35 Aktuality MediaGuru

Letošní mistrovství světa v hokeji na Slovensku, na kterém česká reprezentace získala bronzové medaile, byl na internetu třikrát sledovanější než loňské Zimní olympijské hry v kanadském Vancouveru. S odvoláním na data televizní stanice ČT4 to na konferenci Video Internet Forum dnes uvedl výkonný ředitel divize nových médií České televize Milan Fridrich.

Podle výkonného ředitele divize nových médií ČT Milana Fridricha zaznamenala ČT4 u hokejových záznamů 200 000 až 250 000 unikátních přehrání. Poprvé také podle něj bylo možné sledovat utkání i přes iPad a mobilní aplikace. Vzhledem k tomu, že tyto aplikace neměly takové množství uživatelů jako internet, byl na nich podle Fridricha přenos překvapivě kvalitnější než u klasického internetu.

Hokejové mistrovství světa "trhalo" rekordy i v televizní sledovanosti kanálu ČT4. Například nedělní vítězství Čechů nad Ruskem (7:4) v boji o třetí místo vidělo 1,602 milionu lidí, což je rekord stanice. Největší zájem byl ovšem o utkání základní skupiny, ve kterém se Češi střetli s Finskem. To sledovalo 1,655 milionu dospělých diváků. Tento přenos ovšem výjimečně vysílal program ČT1, protože na ČT4 v tutéž dobu šlo semifinále fotbalové Ligy mistrů mezi Manchesterem United a Schalke 04.

Z hlediska podílu na publiku bylo nejsledovanější semifinálové utkání ČR se Švédskem. Podíl u něj činil 56,36 procenta.

-čtk-