Nové Mapy.cz mají vylepšené lokální hledání

středa, 18. května 2011, 11:54 Aktuality MediaGuru

Seznam.cz dnes do ostrého provozu pouští nové Mapy.cz. Uživatelé se mohou těšit na celou řadu novinek, mezi nimiž nechybí efektivnější prvky pro práci s mapou i nové fotografie a informace nejen o turistických zajímavostech.

Velké proměny doznalo hledání, které uživatelům nyní lépe než kdykoli předtím umožní efektivně najít, co hledají. Vyhledávání na Mapách je nové hned v několika ohledech. Zadání hledacího dotazu usnadňuje našeptávač, který se rozbaluje při psaní do hledacího pole a zadaný výraz uhodne většinou již z prvních několika znaků, takže není potřeba vypisovat celý název.

Dále zdánlivě zmizela funkce ve starých mapách zvaná „hledání v okolí“. Mapy totiž nově zohledňují „okolí“ při každém hledání, a tak hledáte-li v nějakém městě či obci nejbližší autoopravnu, restauraci, nebo třeba kadeřnický salón, stačí napsat například jen „kadeřník“ přímo do běžného hledacího pole, a výsledky se automaticky seřadí podle aktuální pozice mapy. Na Mapách.cz nyní rovněž najdete mnohem více lokálních detailů, než doposud. „Přidali jsme podrobné texty a fotografie k desítkám tisíc lokalit a zajímavostí v celé ČR. Kromě nových dat na Mapy.cz přibyly i zcela nové funkce, které nenajdete u žádného konkurenčního serveru. Pokud vyhledáte například konkrétní ulici, celá se Vám v mapě zvýrazní červenou barvou, takže je na první pohled patrné, odkud a kam vede. Zajímavá je i novinka zvaná „Co je zde?“ - po kliku do Mapy se Vám v pravé části obrazovky zobrazí podrobné informace o místě, na které jste klikli“ popisuje některé z novinek produktový manažer portálu Mapy.cz Adam Chvaja a dodává: „Novinek je však na Mapách daleko více, je dobré si je proklikat a na vlastní kůži vyzkoušet, co vše je s nimi nyní možné.“