Admosphere: Automobilky podporují letos levnější modely

pondělí, 13. června 2011, 10:47 Aktuality MediaGuru

Z analýzy monitoringu reklamních investic společnosti Admosphere vyplývá, že celkové hrubé reklamní investice v kategorii osobní automobily v prvních čtyřech měsících letošního roku jsou v porovnání se srovnatelným obdobím roku 2010 o 14,79 % vyšší.

Celkové počty inzerce se v této kategorii zvýšily až o třetinu. Nejvíce se inzerovaly modely Hyundai i20 inclusive, Citroën C4 a Peugeot 207 SW.

Vynechá-li se kategorie sportovních automobilů, jejíž podíl je na celkovém objemu zanedbatelný, je z analýzy zřejmé, že se prodejci automobilů soustředí na prezentace levnějších aut (nižší střední, střední a vyšší střední třída, mini a malé automobily). Investice do kampaní zaměřených na dražší automobily naopak snižují.

Z hlediska konkrétních modelů zaznamenala Admosphere největší objemy investic v prvních čtyřech měsících letošního roku u automobilu Hyundai i20 inclusive (60,8 mil. Kč). Zadavatel Hyundai Motor Czech se s 211 miliony Kč zařadil i na první místo objemu celkových investic ve sledované kategorii. Dalšími nejintenzivněji propagovanými modely jsou Citroen C4 (48,1 mil. Kč) a Peugeot 207 SW (46,9 mil. Kč).

-mav-