Leagas Delaney veze zlato z evropské ADC

úterý, 12. července 2011, 07:25 Reklama MediaGuru

Zlaté ocenění získala agentura Leagas Delaney Praha za kampaň pro Rajec na soutěži evropského Art Directors Clubu (ADC).

Pražská Leagas Delaney uspěla v kategorii inovativního využití audio médií a internetu, a to s kampaní Garáže pro vodu Rajec (společnost Kofola). Agentura využila největších pražských rádií, která v podzemních parkovištích obchodních center ztrácejí svůj signál a na jejich frekvenci pomocí FM vysílaček a iPODů odvysílala vlastní produktové sdělení na minerální vodu Rajec: I tady je s vámi příroda. Cílem kampaně bylo zvýšit prodej minerální vody Rajec v supermarketech, proto bylo využito podzemních garáží v prodejních centrech.

Grand prix si z letošního ročníku ADC Europe odváží německá agentura Jung von Matt za kampaň pro dortmundský orchestr. Porotci ji nakonec dali více hlasů než proslavené kampani Nike "Write the future". Agentura Jung von Matt, která měla zvýšit zájem o představení dortmundského orchestru, vyšla z vědeckého závěru, podle něhož má klasická hudba pozitivní dopad na kvalitu kravského mléka. Svůj koncert proto uskutečnila přímo v kravíně. Vyprodukované mléko se poté prodávalo ve speciálnlním balení v obchodech pod značkou "Dortmundské koncertní mléko".

-mav-