Vodafone startuje kampaň na neziskový program Rok jinak

čtvrtek, 28. července 2011, 11:42 Aktuality MediaGuru

Vodafone zahajuje reklamní kampaň Otevřete si dveře do jiného života. Kampaň promuje grantový program Rok jinak, v jehož rámci mohou lidé rok pracovat pro vybranou neziskovou organizaci, přičemž mzdu jim hradí Nadace Vodafone. Kampaň startuje 1. srpna.

Kampaň Otevřete si dveře do jiného života potrvá do konce srpna a využívá jak venkovní reklamu, tak rádiové spoty, televizní jingles, různé formáty on-line reklamy i tisk.

„Hlavním motivem kampaně jsou dveře s klikou, které symbolizují snadný krok, který může udělat každý, aby své zkušenosti a schopnosti využil v neziskovém sektoru a mohl dělat to, co ho skutečně naplňuje,“ vysvětlila hlavní myšlenku kampaně ředitelka pro značku a komunikaci Vodafone Markéta Moreno.

Součástí kampaně je také elektronická pohlednice se spotem, v němž mluvčí vyzývá příjemce zprávy ke změně práce ve prospěch neziskových organizací a otevření dveří do jiného života. Spot může odesílatel pohlednice snadno upravit vložením různých personalizovaných informací o adresátovi. Toho pak charismatický mluvčí ve spotu osloví křestním  jménem a trefí se i do toho, čím se adresát živí nebo na co potřebuje peníze. Hlavní postavu ztvárnil filmový a divadelní herec Karel Dobrý,  režisérem spotu byl Vojtěch Kotek.

Zkušenosti některých dřívějších grantistů programu Roku jinak zprostředkují krátké videomedailonky, které spolu s týmem lidí s mentálním postižením ze sdružení Inventura natočila dokumentaristka a rovněž někdejší účastnice Roku jinak Linda Jablonská. Medailonky budou součástí on-line propagace grantového programu na internetových stránkách www.rokjinak.cz.

Koncept a vizuální návrh kampaně pochází z dílny agentury BeefBrothers, mediální zastoupení zastává agentura OMD.

-mav-