Nova chce seriál ze školního prostředí, stejně jako Prima

středa, 03. srpna 2011, 16:19 Aktuality MediaGuru

TV Nova ve středu oznámila, že připravuje televizní projekt, příběh z prostředí osmiletého gymnázia, v němž se na obrazovce představí herecké hvězdy jako Libuše Šafránková, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Ondřej Brzobohatý a další.

Osudy žáků, jejich pedagogů i rodičů jsou hlavním tématem novinky, kterou pro TV Nova právě natáčí produkční společnost MediaPro Pictures, jsou propojeny jednou organizací – problémovou školou, která vykazuje špatné výsledky a má před sebou poslední rok své existence.

Nova tak reaguje na plány konkurenční TV Prima. Ta totiž začala pro příští rok připravovat komediální seriál Sborovna z prostředí základní školy, který od červnových dní natáčí. Jeho výroba má trvat až do tohoto podzimu a vysílat by se měl v příštím roce.

Nova si v konkurenčním zápolení požádala i o registraci ochranné známky, a to právě na název Sborovna. Prima přitom tento krok ještě neučinila. "Zatím není rozhodnuto, jak se seriál bude jmenovat. Je to jen pracovní název," řekl na středeční tiskové konferenci generální ředitel TV Prima Marek Singer.

-mav-