TV Barrandov zvolí v show největší český hit

čtvrtek, 29. září 2011, 13:43 Aktuality MediaGuru

Nová televizní show s názvem To byl náš hit, kterou začne od října vysílat TV Barrandov, bude hledat nejoblíbenější českou písničku. První díl jedenáctidílné hudebně zábavné show televize odvysílá 3. října od 20:00.

Show To byl náš hit představí vždy sedm písní z jedné dekády od 30. let až po současnost. Každý večer diváci vyberou prostřednictvím SMS hlasování dva hity, které postoupí do semifinále. Ve finále, které se bude na obrazovkách vysílat 12. prosince, bude vybrán největší český hit. Diváky bude pořadem provázet moderátor Petr Vondráček. 

"Písně, které v pořadu zazní, budou v nových verzích a nebudou je interpretovat původní umělci," řekla Kotalová. Například hit Ivana Mládka Jožin z bažin zazpívají Xindl X a Michal Hrůza, píseň Můj čas ze seriálu Sanitka, kterou původně interpretovali Hana Zagorová s Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem, živě zazpívají Martina Balogová a Sámer Issa. 

Společně s písněmi jednotlivých období představí show také nejzajímavější okamžiky doby, kdy hity "frčely", tehdejší módu, artefakty a ikony, které ovlivňovaly hudbu i lidské životy. V díle "Zlatá šedesátá" budou vyprávět například režisér Miloš Forman a divadelník Jiří Suchý. 

Skladby do pořadu nominovali diváci na internetových stránkách pořadu www.tobylnashit.cz, kde mohli zvolit z asi 200 domácích skladeb. Kritériem pro výběr byla úspěšnost písní v českých rádiích, zajímavý příběh vzniku hitu i původní česká autorská tvorba. Do hlasování se zapojilo 39.741 lidí, kteří odevzdali 280.000 nominací, každý tak v průměru nominoval sedm českých skladeb. V internetovém hlasování zvítězila píseň Holubí dům, pro kterou hlasovalo 3996 lidí.

-čtk-