Barrandov začne vysílat reality show Splněné sny

čtvrtek, 13. října 2011, 15:56 Aktuality MediaGuru

Sny obyčejným lidem, kteří zatím v životě neměli mnoho štěstí, bude plnit nová reality show televize Barrandov. První díly osmidílné série, která se bude vysílat od 28. října vždy v pátek v hlavním vysílacím čase, dnes televize Barrandov v Praze představila novinářům. 

"Pořad je o veskrze pozitivních emocích. Snažíme se lidem splnit nejen jejich přání, ale i sny," řekla dramaturgyně Andrea Žbodáková. "Vycházíme z filozofie, že každá bolest a smutek si zaslouží, aby se na ně občas zapomnělo," uvedla Žbodáková, která vybírala nejzajímavější aktéry z osmi stovek tipů, jež na výzvu tvůrců zaslali televizní diváci. 

První díly divákům představí například romantickou svatbu na zámku za účasti oblíbeného populárního zpěváka, kterou tvůrci připravili pro maminku dvou dětí trpících rakovinou, nebo první návštěvu Národního divadla v Praze, jež podnikne uměnímilovná osmdesátnice z východních Čech. Dalšími hrdiny budou šestnáctiletý milovník hip hopu z dětského domova či třicátník upoutaný na nemocniční lůžko kvůli svalové dystrofii. 

O jejich tajných přáních tvůrce pořadů informovali jejich blízcí, společně se jim je snaží splnit. "Princip pořadu je v tom, že ti obdarovaní nevědí, že jejich sen bude splněn," vysvětlil Janis Sidovský z TV Barrandov. 

"Je vždycky příjemnější plakat nebo dojímat se nad cizím neštěstím a přitom přehodnotit vlastní život," řekla Žbodáková. "Můžeme si zrelativizovat svůj problém a říct si: 'Vůbec na tom ještě nejsem tak špatně'," konstatovala. 

"Pokud máme lidem plnit sny, které nejsou levné, musí to být příběh člověka, se kterým si život zahrál nebo mu něco způsobil," dodala Žbodáková. 

Splněné sny bude televize Barrandov vysílat vždy v hodinovém pořadu, který bude uvádět slovenský herec Jaroslav Mendel. V každém díle představí dva příběhy doplněné záběry ze studia, kde jejich aktéři budou hovořit o svých zážitcích za asistence svých blízkých, přátel nebo lékařů.

-čtk-