Hudební server MusicJet eviduje za týden 30 tisíc uživatelů

čtvrtek, 13. října 2011, 09:41 Aktuality MediaGuru

Nový hudební server MusicJet, který minulé pondělí zahájil v Česku provoz, eviduje už více než 30 000 registrovaných uživatelů, uvedl pro ČTK Michal Horák z portálu MusicJet. V hudebním archivu je k dispozici přes 1,5 milionu hudebních skladeb od světových vydavatelů, které lze přehrát v počítači či mobilním telefonu. Hudební vydavatelství doufají, že projekt MusicJet jim pomůže zastavit prudký propad příjmů z prodeje hudebních nosičů.

"V tuto chvíli máme více než 30 000 uživatelů. Jejich počet je neuvěřitelný a předčil naše očekávání," uvedl Horák. Informace o tom, kolik z 30.000 registrovaných uživatelů se stalo předplatiteli, provozovatelé MusicJet podle Horáka zatím nebudou zveřejňovat.

Společnost MusicJet nyní podle Horáka připravuje propagační akci, která by měla přilákat další uživatele. Lidé za měsíční přístup do archivu zaplatí podle úrovně nabízených služeb paušální poplatek 75 korun nebo 149 korun. Na portálu je ale možné i bezplatné poslouchání hudby, ovšem s reklamou a pouze v případě, že je uživatel připojený k internetu.

-čtk-