V nejužším vedení ČRo ředitele Duhana doplní Šesták a Zavoral

čtvrtek, 20. října 2011, 09:57 Aktuality MediaGuru

Nejužší vedení Českého rozhlasu (ČRo) budou spolu s generálním ředitelem Peterem Duhanem tvořit nynější výkonný ředitel ČRo Oldřich Šesták a dosavadní ředitel odboru komunikace a vnějších vztahů René Zavoral. Šesták povede sekci správy a provozu, Zavoral sekci strategického rozvoje. Na zasedání Rady Českého rozhlasu to dnes oznámil Duhan. Sekci programu a vysílání bude Duhan řídit sám. Funkcí by se jeho noví náměstci měli ujmout 1. listopadu. 

Zároveň se podle Duhanových plánů od počátku listopadu nynějších šest sekcí rozhlasu zkoncentruje do tří. To je v souladu s programem, se kterým Duhan kandidoval na generálního ředitele. Mimo jiné počítal se zúžením počtu členů vedení veřejnoprávního rádia. V současnosti jich webové stránky ČRo uvádějí kromě Duhana osm včetně programového ředitele a šéfproducenta. 

Nová sekce správy a provozu bude podle Šestáka zahrnovat mimo jiné ekonomický odbor, oddělení koncesionářských poplatků, oddělení veřejných zakázek a správy a majetku. Součástí sekce strategického rozvoje bude podle Zavorala současný odbor komunikace a veřejných vztahů, nová média, oddělení projektového řízení a právní referát. Zahrnovat by měla i divizi obchodu. "Tu chceme vytvořit v průběhu roku 2012," řekl Zavoral. Duhan bude jako šéf třetí sekce řídit zpravodajství, výrobu a vysílání. 

Každému z náměstků, kteří povedou nově stanovené sekce, budou podléhat tři ředitelé divizí. Ty chce Duhan jmenovat k 1. lednu příštího roku, čímž by podle něj bylo nové vedení ČRo kompletní. Nově také vznikne funkce personálního ředitele, která také zatím není obsazena. Duhanovým statutárním zástupcem bude pro nejbližší období René Zavoral.

-čtk-