RTA se bude bránit proti odstřižení od TV Prima

úterý, 22. listopadu 2011, 09:34 Aktuality MediaGuru

Regionální Televizní Agentura (RTA), která působí v Praze, Brně, Ostravě, Českých Budějovicích, Zlíně a Hradci Králové, se bude bránit proti kroku TV Prima, kterým má být od ledna 2012 odstřižena z vysílání. 

RTA totiž vysílá na společných frekvencích s televizí Prima. Prima ale již oznámila, že toto uspořádání ke konci roku zruší využitím své nové licence na kanál Prima family. Pro vysílání svého hlavního programu od roku 2012 pak již nebude muset splňovat podmínku sdílet vysílací frekvence v určitých časech s regionálními vysílateli. S tím ale RTA nesouhlasí a trvá na současných podmínkách.

"Situace se řeší a RTA má připraveny kroky, které budou v nejbližší době specifikovány a kterými se bude bránit," řekl Pavel Zuna, který nastupuje na post výkonného ředitele televize RTA. Člen Rady Českého telekomunikačního úřadu Petr Štěpánek pro server Česká média uvedl, že je zvažována i možnost budoucího vzniku takzvaného regionálního multiplexu, kde by mohly regionální televize vysílat. Štěpánek se ale zároveň obává, že majitel regionální televize může požadovat finanční náhradu po státu.

-čtk-