ČT uvede v roce 2012 nové díly Zdivočelé země nebo Vyprávěj

úterý, 13. prosince 2011, 16:36 Aktuality MediaGuru

Česká televize uvede v příštím roce na obrazovky nové díly seriálů Zdivočelá země a Vyprávěj a nový seriál Život je ples. Ze zahraničních seriálů se diváci mohou těšit na Panství Downton z prostředí aristokracie nebo rodinnou ságu Kennedyové, sdělil tiskový mluvčí ČT Ladislav Šticha. 

Od ledna příštího roku odvysílá ČT na programu ČT1 nový šestnáctidílný seriál z prostředí domova seniorů Život je ples. Od dubna na něj naváže repríza dobrodružného seriálu Zdivočelá země spisovatele Jiřího Stránského a režiséra Hynka Bočana. Novou, čtvrtou řadu osudů bývalého letce Antonína Maděry už Česká televize dotočila a odvysílá ji na podzim 2012. Od ledna do května uvede ČT také další díly rodinného retro seriálu Vyprávěj, který vyvrcholí událostmi roku 1989, odvysílanými na podzim 2012. O natáčení rodinného seriálu Babička na inzerát, vítěze projektu ČT Souboj seriálů, není podle Štichy zatím rozhodnuto. 

ČT hodlá v příštím roce reprízovat i některé starší české seriály. Opětovného uvedení na obrazovky se dočkají Dobrodružství kriminalistiky, Sňatky z rozumu, Zlá krev nebo novější Náměstíčko a Náves. 

"Česká televize otevírá v roce 2012 nové seriálové okno nazvané Světový seriál. Jedná se o díla z produkce BBC, HBO a dalších, která sbírala světová ocenění, ceny Emmy a jiné," řekl ředitel programových okruhů ČT Milan Fridrich. 

Premiérově odvysílaným zahraničním seriálem na programu ČT1 tak v příštím roce bude například Panství Downton, které sleduje osudy aristokratické rodiny na pozadí změn před první světovou válkou. Americko-kanadský historický seriál Kennedyové přibližuje složité vztahy uvnitř této slavné americké rodiny i politické zákulisí. Z prostředí zločinu ČT uvede například osmnáctidílný francouzský kriminální seriál Profil zločinu.

-čtk-