Insider: Z Novy, Mediafaxu a tn.cz bude propuštěno až 40 lidí

středa, 07. prosince 2011, 10:15 Aktuality MediaGuru

Ze zpravodajství televize Nova, agentury Mediafax a serveru tn.cz bude podle internetového deníku Insider do konce roku propuštěno až 40 zaměstnanců. Informaci pro server potvrdila mluvčí televize Nova Marie Fianová.

"V rámci fúze společností CET 21 a Mediafax dochází k redukci zaměstnanců tak, aby nově nastavované fungování společnosti bylo co nejefektivnější," uvedla mluvčí.

Propouštět by se podle deníku mělo ve dvou vlnách, potvrzená je prý zatím ta první. Dotkne se více než pětiny redaktorů a dalších profesí, to je v případě Novy, Mediafaxu a tn.cz přibližně zmíněná čtyřicítka lidí. Odejít mají po dohodě o nadbytečnosti do konce roku a podle serveru dostanou šest platů.

Druhá vlna, která by odcházela až v březnu, dostane jen tři platy odstupného. "V pondělí se na tom usneslo vedení, vedoucí oddělení to sdělili dotčeným redaktorům a ti pak v doprovodu šéfredaktorů odcházeli na personální, kde si vyslechli zmíněnou nabídku," řekl Insideru propuštěný redaktor, který požádal o zachování anonymity. Jiné zdroje z Novy však podle deníku tvrdí, že zmíněný počet propuštěných je nadsazený a že o druhé vlně propouštění není rozhodnuto.

Společnost CET 21, která vlastní licenci na vysílání televize Nova, podala na konci listopadu u Městského soudu v Praze návrh na zápis fúze se svými dceřinými společnostmi Mediafax, Jyxo a BLOG Internet. Ty by měly zaniknout sloučením s mateřskou společností k 31. prosinci 2011. Společnosti se tak kompletně propojí na personální, produktové a administrativní úrovni.

-čtk-