Inzertní portál HyperInzerce.cz expanduje do 11 zemí

čtvrtek, 01. prosince 2011, 07:25 Aktuality MediaGuru

Společnost HyperMedia spustila jedenáct nových cizojazyčných verzí předního českého inzertního portálu HyperInzerce.cz. Firma díky tomu rozšířila své působení například na trhy v Anglii, Francii, Španělsku a Spojených státech. Zahraniční aktivity bude společnost HyperMedia řídit z české centrály. Sdělil to výkonný ředitel HyperMedia Petr Beneš.

Díky expanzi na zahraniční trhy bude moci HyperMedia podle Beneše oslovit i ty zákazníky, kteří chtějí inzerovat ve více evropských zemích najednou. Vedení společnosti očekává také výrazný nárůst zahraniční klientely.

Mezi 11 novými verzemi inzertního portálu HyperInzerce.cz jsou dvě anglické verze určené pro britský a americký trh. Nechybí ani francouzská, španělská, maďarská, ukrajinská, rumunská, ruská, běloruská, arménská a turecká verze portálu. "Systém, který takovou expanzi umožňuje, jsme vyvíjeli několik let. Troufám si tvrdit, že v EU není mnoho inzertních portálů, které mohou nabídnout tak rozsáhlou inzerci a tak propracovaný inzertní systém," podotkl Beneš, podle kterého si expanze na zahraniční trhy vyžádá nemalé náklady. Výši těchto investic Beneš nezveřejnil.

Nové inzertní portály plánuje HyperMedia spustit i v několika dalších státech. Ještě předtím ale připravuje změnu designu některých starších zahraničích verzí, aby sjednotila vzhled a funkčnost celé skupiny inzertních portálů ve všech zemích.

HyperMedia patří mezi největší provozovatele on-line médií na tuzemském internetu. Do jejího portfolia patří například portály HyperInzerce.cz, HyperSlevy.czh, AdresářFirem.cz, KatalogMobilů.cz či HyperReality.cz. Kromě ČR působí také v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Polsku a na Slovensku. Nyní rozšířila aktivita o dalších 11 zemí.

-čtk-