Lagardere a Londa se rozloučily s Michalem Zelenkou

středa, 21. prosince 2011, 17:29 Aktuality MediaGuru

Společnosti Lagardere Active a Londa, provozovatelé nejposlouchanějších celoplošných rádiových stanic, se veřejně prostřednictvím tiskového oznámení rozloučily s Michalem Zelenkou, dlouholetým prezidentem Asociace provozovatelů soukromého vysílání (APSV). Michal Zelenka zemřel po těžké nemoci v pátek 16. prosince.  

„S Michalem Zelenkou odešel náš šéf, prezident Asociace. Odchází ten, který s námi byl celých 21 let, od samého začátku. Zakladatel Asociace Provozovatelů Soukromého Vysílání, zakladatel našich rozhlasových pravidel, zákonitostí podle kterých se řídíme. Michal to s námi neměl jednoduché, ale měl dar povznést se nad naše malichernosti, najít mezi námi shodu. Shodu pevnou, protože ji dotáhl až do finální podoby, která se odrazila v mediálních zákonech.

Vždy přítomen, když jsme mu volali, vždy připraven odpovědět na otázku. A to přesto, že razil jednoduchý postoj: ptejte se na to, na co se odpovědět dá. Mnozí z nás v něm neviděli jen našeho prezidenta, ale více, přítele, který dovede rozesmát i když nám nebylo do smíchu, který nás dovede nasměrovat tam, kam se má jít, když nevíme co dál.

Prostě nás měl rád. Měl rád rádio jako určité divadlo v hlavě. Snažil se v našich myslích vytvářet to nejlepší. Nebyli jsme vždy ti nejlepší herci, ale přesto nás nikdy nenechal bez režie. Proto jsme ho milovali.

Milá Jano, Michal s námi ztratil mnoho času na úkor toho vašeho. Omlouváme se za to, ale věřte, že to nebylo nadarmo. Upřímnou soustrast za všechna rádia této země,“  uvádějí ve společném rozloučení, podepsaném Michelem Fleischmannem, prezidentem Lagardère Active a Jiřím Hrabákem, jednatelem společnosti Londa.

-mav-