Pokud skončí RTA, práci ztratí až sedm desítek lidí

středa, 14. prosince 2011, 12:26 Aktuality MediaGuru

Pokud od ledna skončí vysílání šesti redakcí Regionální televizní agentury (RTA), o práci přijde až 70 lidí. Novinářům to dnes v Českých Budějovicích řekl výkonný ředitel RTA Pavel Zuna. RTA vysílá na společných frekvencích s televizí Prima. Prima ale již oznámila, že toto uspořádání ke konci roku zruší tím, že vrátí svou vysílací licenci ke kanálu Prima a nahradí ji programem Prima Family. 

Zuna stále věří, že redakce RTA budou vysílat své pořady i od 1. ledna. "Kroky Primy jsou amorální a my se proti nim budeme bránit," uvedl. TV Prima nabídla Regionální televizní agentuře, že by za 100.000 korun měsíčně mohla své vysílání připojovat do programu stanice Prima Love. S touto variantou Zuna nesouhlasí. "Jednoznačně trváme na zachování současného modelu, který máme garantovaný licencemi," uvedl. 

RTA působí v Praze, Brně, Ostravě, Českých Budějovicích, Zlíně a Hradci Králové. Agentura se domnívá, že Prima se povinnému sdílení frekvencí s regionálními vysílateli zbavila účelově a minulý týden oznámila, že se kvůli tomu chce obrátit na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Radu pro rozhlasové a televizní vysílání a Český telekomunikační úřad a bude také žádat o senátní slyšení. 

Prima ve sporu s (RTA) následně podala trestní oznámení a žalobu. Agentura údajně šíří nepravdivá tvrzení o nárocích na připojování do programu Primy až do roku 2018.

-čtk-