Televize připomenou odkaz Václava Havla, mění program

neděle, 18. prosince 2011, 17:31 Aktuality MediaGuru

Nedělní televizní vysílání je ovlivněno úmrtím exprezidenta Václava Havla. Televizní stanice mění program a mimořádně zařazují pořady na jeho památku.

ČT1 zařazuje od 20:00 premiéru filmové podoby divadelní hry Odcházení, kterou Václav Havel napsal a zároveň jako svůj filmový debut režíroval.

Následovat bude od 21:30 dokument z cyklu GEN Václav Havel očima Ondřeje Trojana a poté záznam koncertu Už je to tady pořádaného z iniciativy Václava Havla k dvacátému výročí politických změn v Československu a pádu železné opony z prostor Pražské křižovatky. Před půlnocí ČT1 rovněž zařadí vzpomínkové zamýšlení Václava Havla Jendou půjdem dál.

Také vysílání druhého okruhu České televize – ČT2 je zasvěceno Václavu Havlovi, a to už od 18:00 záznamem divadelní inscenace Largo desolato. Následovat budou pořady Václav Havel, Praha – Hrad, Fenomén Hrádeček aneb duchové pod Břečtejnem, záznam divadelní hry Audience a revue Třistatřicettři, v níž Václav Havel vystoupil.

Poctu Václavu Havlovi vyjádří i televize Nova, která od 20:05 odvysílá dokument Občan Havel, na jehož výrobě se také podílela. Od 22:20 pak bude následovat speciální vydání pořadu Střepiny.

Mimořádnou změnou ve vysílání a speciálním pořadem Pocta Václavu Havlovi reaguje na úmrtí Václava Havla i TV Prima. Speciální pořad začne v 19.30 po Zprávách, které budou věnovány pouze Václavu Havlovi. Živě vysílanou diskusi s hosty Michaelem Kocábem, Šimonem Pánkem, herečkou Tatianou Vilhelmovou a dalšími moderuje Roman Pech. Krimi Zprávy a VIP Zprávy z nedělního vysílání Primy odpadají, následující program bude odvysílán se zpožděním. Film King Kong uvidí diváci zhruba ve 20.30.

-mav-