V kampani Hnutí Duha se omlouvají zestárlí politici

úterý, 31. ledna 2012, 07:20 Aktuality MediaGuru

V rámci své nové kampaně Hnutí Duha pokrylo pražské centrum reklamami s klíčovými politiky. Ti se coby zestárlí v roce 2030 omlouvají, že promeškali příležitost nastartovat v Česku chytrou ekonomiku.

Petr Nečas, Miroslav Kalousek či Bohuslav Sobotka se šedinami na skráních a vráskami na tvářích říkají kolemjdoucím občanům: Promiňte.

Kampaň je součástí iniciativy Velká výzva, v níž Hnutí DUHA prosazuje nový zákon podle úspěšného britského vzoru, který stanoví, jakým tempem se Česko bude zbavovat své závislosti na drahých fosilních palivech a podporovat modernizaci ekonomiky. Nový zákon by měl rozhýbat chytrá řešení, jako je zateplování domů, čistá energie a pohodlná, rychlá veřejná doprava.

Petr Machálek, ředitel Hnutí Duha, ke kampani uvádí: „Účelem reklamy není dělat si legraci z konkrétních politiků, ale poukázat na obrovské ekonomické příležitosti, které dnes před sebou máme, které ale bohužel zatím nevyužíváme.“

Reklamní kampaň, kterou Hnutí Duha připravilo ve spolupráci s agenturou  Last Minute Management, bude probíhat celý příští měsíc a využívá citylightů i reklamních ploch na telefonních budkách. Financování reklam – které jsou umístěny za nízkou nekomerční cenu – umožnil grant, který ekologická organizace na projekt získala od americké nadace CEE Trust (Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe).

-kch-