Vlnas vystřídal Prouzu ve vedení Partners Media

úterý, 31. ledna 2012, 07:25 Aktuality MediaGuru

Novým ředitelem společnosti Partners media, která je vydavatelem ekonomických serverů Peníze.cz a Finmag se stal Martin Vlnas (28), dosavadní šéfredaktor obou médií. Ve funkci vystřídal Tomáše Prouzu, který ze skupiny Partners odešel na konci loňského roku.

"Pevně věřím, že se mi podaří navázat na skvělou práci, kterou Tomáš Prouza pro Peníze.cz odvedl. Pod jeho vedením se Peníze.cz staly s velkým odstupem jedničkou mezi finančními servery," řekl Vlnas.

Počet reálných uživatelů serveru Peníze.cz vzrostl ze 133.000 na konci roku 2010 na více než 400.000 v prosinci 2011. "Předběžná čísla za leden dále potvrzují, že jsme se vydali správným směrem. Je téměř jistě, že v lednu poprvé v historii překonáme psychologickou hranici půl milionu unikátních návštěvníků," řekl Vlnas.

"Zatímco Peníze.cz jsou primárně servisním webem, Finmag se bude i nadále profilovat jako web pro čtenáře, kteří preferují náročnější čtení - kritické komentáře aktuálního makroekonomického dění, knižní recenze či překlady toho nejlepšího ze zahraniční scény," dodal Vlnas.

Vlnas byl od září 2009 šéfredaktorem serveru Finmag.cz, od dubna 2010 vedl i finanční server Peníze.cz. Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Na univerzitě Sungkyunkwan v jihokorejském Soulu se rok zabýval východoasijskou kulturou. Dříve publikoval reportážní texty v Reflexu, Respektu či časopisu Týden.

-čtk-