Mediální gigant Walt Disney zvýšil čtvrtletní zisk

středa, 08. února 2012, 08:13 Aktuality MediaGuru

Americký mediální a zábavní gigant Walt Disney zvýšil v prvním finančním čtvrtletí čistý zisk o 12 procent na 1,5 miliardy dolarů (28 miliard Kč) díky dobrým výsledkům televizních sítí a zábavních parků. Tržby jeho filmové divize však klesly.

Celkové tržby největší americké mediální společnosti se ve čtvrtletí končícím v prosinci zvýšily o procento na 10,8 miliardy dolarů. Zaostaly však za očekáváním analytiků, zatímco zisk jejich odhady překonal, napsala agentura Reuters.

Firma nyní podle analytiků hledá nové způsoby jak zajistit růst své televizní divize ABC. Tento týden se objevily zprávy o tom, že ABC jedná s televizí Univision vysílající ve španělštině o vytvoření společného zpravodajského kanálu, který by byl sice v angličtině, ale soustředil by se na rostoucí hispánský trh ve Spojených státech.

Společnost Walt Disney se rovněž snaží podpořit výkony svého filmového studia. Čtvrtletní tržby studia se snížily o 16 procent na 1,6 miliardy dolarů. Finanční ředitel Jay Rasulo však upozornil, že tento pokles odráží strategii podniku podpořit zisky omezením počtu produkovaných filmů. Provozní zisk studia ve čtvrtletí stoupl o deset procent.

-čtk-