Sledování videa v mobilech roste

pátek, 24. února 2012, 11:24 Aktuality MediaGuru

Nový průzkum výzkumné agentury Bytemobile ukazuje, že 50 % veškerého trafficu na mobilních telefonech představuje sledování video obsahu, což oproti loňskému roku představuje 10% nárůst.

Tento meziroční nárůst odráží skutečnost, že sledování videa je datově mnohem náročnější než jiné aktivity na mobilech jako například sociální sítě. Nicméně i tak dosahuje srovnatelných výsledků se sociálními sítěmi: zatímco na Facebooku strávil průměrný uživatel chytrých telefonů 9,06 minuty a 4,57 na Twitteru, na YouTube 8,51 minuty.

Podle Chrise Koopmanse, ředitele společnosti Bytemobile, stojí za tímto rostoucím trendem zejména technologická vylepšení mobilních telefonů. S rychlejším procesorem, větší pamětí a ostřejším rozlišením se stává sledování videa na mobilech čím dál příjemnější.

Obdobný trend byl zaznamenán při sledování videa na tabletech. Typický uživatel iPadu stráví touto aktivitou třikrát více času než uživatel iPhonu.

Obecně nejefektivněji s narůstajícím užíváním mobilního webu umí pracovat Google, který dosahuje až 75% podíl na veškerém mobilním trafficu. Jeho operační systém Android také zaznamenává mnohem více finančních transakcí než konkurenční iPhone.

-kch-