ČT vybrala 14 vedoucích producentských skupin

středa, 14. března 2012, 15:07 Aktuality MediaGuru

Česká televize (ČT) vybrala 14 nových vedoucích tvůrčích producentských skupin. Svých funkcí by se měli ujmout k 1. dubnu. Jsou mezi nimi například Jan Štern a Daniel Tuček. U tří dalších skupin televize zatím hledá vhodné kandidáty. Na Radě České televize to prohlásil generální ředitel veřejnoprávního média Petr Dvořák.

Výběrové řízení televize vyhlásila počátkem ledna. Přihlásilo se do něj 85 lidí. Mezi uchazeči byly obdobnou měrou zastoupeny producentské a tvůrčí osobnosti jak zevnitř České televize, tak zvenčí. "Těch adeptů jsme osobně viděli kolem 45 až 50," uvedl Dvořák.

U některých tvůrčích skupin bude podle Dvořáka muset ČT vhodné kandidáty hledat dál. Týká se to oblasti skupiny pro děti, mládež a tvůrčí vzdělávání. Zde ČT čeká na rozhodnutí o spuštění nového kanálu pro děti. Další oblastí je skupina pro náboženskou tvorbu. Zde chce televize využít současné redakce v Brně a v Praze a vyzve jejich šéfa Patrika Diviše, aby předložil projekt. U skupiny pro hudební a divadelní tvorbu nebyla ČT s kandidáty spokojená. "Domluvili jsme se s (výběrovou) komisí, že nám dá několik tipů," řekl Dvořák.

K systému tvůrčích skupin se nyní Česká televize vrací pod vedením nového generálního ředitele Dvořáka. Už dříve v ní existoval za vedení prvního generálního ředitele, kterým byl Ivo Mathé, poté televize přešla na redakční systém.

Pro užší výběr zájemců o vedení tvůrčích skupin Česká televize sestavila čtyři hodnotící komise, členy všech čtyř jsou ředitelka vývoje programu a programových formátů Jana Kasalová a ředitel výroby Václav Myslík, které vždy doplnili čtyři nezávislí odborníci.

Kompletní přehled vybraných vedoucích: David Jungmann, Petr Kubica, Jan Lekeš, Petr Mühl, Kateřina Ondřejková, Lenka Poláková, Josef Prouza, Michal Reitler, Martina Šantavá, Jan Štern, Antonín Trš, Daniel Tuček, Josef Viewegh a Kamila Zlatušková.

-čtk-, -mav-