Nová technologie pro instalaci v outdooru

středa, 21. března 2012, 07:26 Aktuality, Outdoor MediaGuru

Společnost Ferratt International přichází v těchto dnech na český trh s novou velkoplošnou technologií pro závěsnou implementaci plakátů nejen do venkovních ploch, ale také do větších interiérových prostor.

Jde o speciální rám o velikostech 1 x 1m až 6 x 6m, který má v sobě zabudovaný lanový systém s karabinami, na které se motiv přichytí a pomocí kliky se vypne do hladkého provedení. Výměna motivů probíhá tak, že i neškolená obsluha, která celou akci zvládne maximálně do 10 minut, jen zatáhne za ocelové lanko a starý motiv se sesune. Po odepnutí se složí (váží maximálně 1 kilogram).

Systém má nabídnout zejména úsporu v nákladech na výlep a instalaci, stejně jako za opakovanou výrobu plakátů. Vedle toho může mít SmartFrames vnitřní podsvícení prostřednictvím LED diod a dostupná je i varianta se solárními články. Základem nosiče je hliníkový profil s lanky pro napínání ekologických polyetylenových nebo standardních PVC bannerů.

"Aktuálně vedeme jednání s několika řetězci a první instalace, které by mohly masivněji proběhnout, lze očekávat už během letošního léta,“ uvedl Filip Červinka ze společnosti Ferratt International.

Tato technologie pochází ze Skandinávie a společnost získala licenci na provoz v ČR, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. „Chtěli jsme zachytit nastupující trend elegantních řešení pro venkovní reklamu. Náš systém má dvě nesporné výhody – první je snadná výměna motivů kdekoliv, druhá pak silné napnutí tiskoviny a výsledný efekt,“ dodává Filip Červinka z Ferrattu.

Systém bude mít českou premiéru na veletrhu Reklama – Polygraf.

-mav-