Pilsner Urquell představil videomapping pro Fénixe

čtvrtek, 01. března 2012, 16:23 Aktuality MediaGuru

Ve středu večer zahájil Plzeňský Prazdroj svou launchovací kampaň nového pšeničného piva Fénix s 4,9 % alkoholu. Stalo se tak pomocí videomappingové projekce, promítané na větrací věže Strahovského tunelu.

Zrození bylo již předtím avizováno nalezením obřího hnízda bájného ptáka Fénixe v lesích pražského Petřína (více o tom v našem článku Prazdroj uvádí pivo Fénix netradiční kampaní).

 


Fénix bude exkluzivně od 1. března k dostání v  alternativním klubu Blink v pražských Holešovicích, který je otevřen pouze na tři týdny. Brzy poté bude k dostání i v dalších vybraných restauračních zařízeních.

„Jsme přesvědčeni, že si naše lehké pšeničné pivo bude získávat stále více příznivců. Fénix je určen zejména skupině spotřebitelů, která je hravá a svým způsobem nekonvenční. Značka chce ukázat, že i když se věci dělají trochu jinak, mohou být zajímavé a zábavné. Udělali jsme jinak Fénixe a jinak netradičně přistoupíme i k jeho komunikaci.  Věřím, že výsledek bude stejně osvěžující, jako pivo samotné,“ uvedl Jakub Štěpán, manažer značky Fénix.

Důraz na hravost a nekonvenčnost je kladen i v další složce kampaně – v sociálních experimentech na stránkách www.fenixinspiration.cz, kdy Fénix pod heslem „baví nás to po svým" vznáší otázku, zda lidé jednají podle sebe, nebo se nechávají ovlivnit davem.

-kch-