Zlatopramen Radler uveden na trh novou kampaní

úterý, 27. března 2012, 07:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Značka Zlatopramen 11° uvádí na český pivní trh dva nové produkty: Zlatopramen Radler citrón a Zlatopramen Radler pomeranč se zázvorem. Těmito novinkami společnost Heineken reaguje na vzrůstající oblibu ochucených piv v České republice.

Nové příchutě byly zvoleny na základě spotřebitelského průzkumu, ve kterém respondenti nejvýše hodnotili citrónovou příchuť, následně pak pomeranč se zázvorem.  „Název Radler je garance kvality, který má v jiných zemích dlouhou tradici. My jako jediný český výrobce můžeme název používat, protože vlastníme ochrannou známku,“ konstatuje marketingový ředitel společnosti Heineken Česká republika Jiří Rákosník. „Radler citrón představuje osvěžující přírodní chuť. V případě Radleru Pomeranč se zázvorem chceme nabídnout lahodnou a lehce pikantní, zkrátka originální kombinaci,“ dodává Jiří Rákosník.

Produktovou novinku doplní i reklamní kampaň, jejíž koncept připravila agentura WMC Grey ve spolupráci s marketingovým oddělením značky Zlatopramen.

Režie televizního spotu, jež bude nasazen na počátku dubna a bude vysílán po celou letní sezónu, se ujal Nick Vecchi, který již má za sebou produktové spoty pro značky Milford či  cidery Brothers.

Televizní kampaň bude doplněna outdoorem, ve formě klasických billboardů, bigboardů i double backlight ploch, a printem.

Mediální kampaň budou mimo jiné doprovázet i ochutnávky v místech prodeje. Boris Rajdl, brand manažer značky Zlatopramen, k tomu uvádí: „Při vývoji produktu jsme se zaměřili na dosažení přírodní chuti, kterou díky důkladnému testovaní, mnoha degustacím a zpětné vazbě z nich, považujeme za takřka dokonalou. Abychom o tom přesvědčili i zákazníky, uspořádáme i množství ochutnávek přímo v supermarketech a hypermarketech. Koncept je již připraven a naším cílem je něčím první zkušenost se Zlatopramenem Radler ozvláštnit a odlišit od ochutnávkových akcí, které zákazníci na těchto místech běžně potkávají. Zákazníci se mají na co těšit!“.

Ochutnávky budou pokračovat i v letních měsících v místech aktivního letního relaxu (koupaliště, cyklostezky, vodácké campy apod.).

Kromě možnosti ochutnat, bude Zlatopramen Radler na řadě míst prezentován ve speciálních stojanech, v nichž budou vystaveny obě příchutě najednou ve všech typech obalů. K prodeji bude rovněž na letních hudebních festivalech Votvírák a Hip Hop Camp.

-kch-