CzechTourism vypsal tendr na vizuální styl Česka

úterý, 03. dubna 2012, 07:07 Reklama MediaGuru

Agentura CzechTourism vypsala tendr v hodnotě necelých 3 mil. korun na nový vizuální styl Česka jako atraktivní turistické destinace.

Po deseti letech se tak má změnit podoba i strategie destinační značky, pod kterou se Česko prezentuje v zahraničí. CzechTourism chce uspět s novou koncepcí, v níž Česko představí jako zemi příběhů.

Podle řady výzkumů z oblasti cestovního ruchu je hlavním problémem Česka jeho malá viditelnost. Pokud si zahraniční turisté s Českem něco spojují, je to hlavně Praha a pivo. "Trendy však ukazují, že Česko má potenciál stát se jedničkou v oblasti poznávací turistiky ve střední Evropě," zdůvodňuje Czech Tourism.

Právě tomu má napomoci strategie prezentace Česka jako země, kde je možné odhalit a prožít neomezené množství příběhů. Tradiční turistické produkty (lázeňství, kulturní dědictví, aktivní dovolenou) chce CzechTourism prezentovat novým způsobem, kdy konkrétní turistický cíl propojí s jedinečným příběhem.

Jak už jsme také informovali, výzkumy rovněž ukazují, že komunikace České republiky v zahraničí působí nesystematicky.

Úvodním krokem strategie postavené na příběhu má být zavedení nového vizuálního stylu. Výběrové řízení bude dvoukolové - do druhého kola postupují tři uchazeči z kola prvního.

„Jako výstup očekáváme atraktivní a funkční vizuální styl s dokumenty dostupnými v on-line manuálu, proto hledáme profesionály ve svém oboru s výbornými referencemi,“ okomentoval zvolený typ soutěže ředitel odboru strategie a marketingové komunikace agentury CzechTourism Marek Mráz. Nový vizuální styl bude CzechTourism používat od roku 2013.

Účast v expertním panelu hodnotící komise již přislíbili mj. zástupci Unie grafického designu (F. Blažek), TypoDesignClubu (R. Vaněk), VŠE (J. Mikeš) a zástupci partnerů (NPÚ, AHR CR, Česká centra a MZV) - budoucích uživatelů umbrella brandu.

Jako informační a názorová platforma slouží webová stránka www.ceskozemepribehu.cz. Dokumentace ke stažení: www.czechtourism.cz/verejne-zakazky/.

-mav-