Mall.cz nabízí mobilní verzi a rozšiřuje sortiment

neděle, 29. dubna 2012, 10:41 Aktuality MediaGuru

Internetová nákupní galerie Mall.cz spustila mobilní verzi svých stránek. Mobilní web, na který jsou automaticky přesměrováváni majitelé chytrých telefonů, nabízí plnou verzi stránek.

Potřebám zákazníků surfujících na mobilním telefonu je podřízena celá koncepce mobilních stránek. Důraz je kladen na minimální objemy přenášených dat, řada funkcí je v této verzi omezená. Také navigace je přímočařejší, nejnavštěvovanější sekce jsou nabízeny přednostně tak, aby se zákazník dostal rychle k cíli bez zbytečné „spotřeby“ dat.

„Jak posilujeme nabídku rychloobrátkového zboží, dávala nám myšlenka mobilní verze stránek čím dál větší smysl. Lednici si s velkou pravděpodobností zákazník přes mobil neobjedná, ale u granulí, plenek nebo pracích prostředků už situace může být zásadně odlišná,“ popisuje generální ředitel Mall.cz Marek Liška důvody, které vedly k vývoji mobilních stránek.

„Odhadujeme, že v následujících letech podíl objednávek z mobilních zařízení, tedy chytrých telefonů a tabletů, pohodlně přesáhne 10 %, chceme proto být na tento trend připravení,“ dodává Marek Liška.

Vedle toho však Mall.cz přichází s rozšířením sortimentu. Nově si zákazníci mohou levněji nakoupit módu a módní doplňky od značek jako Diesel, Guess, Calvin Klein nebo Tommy Hilfiger.

„Elektronika už na webu dávno oslavila 10leté výročí a konkurence je v této oblasti obrovská, je proto potřeba neustále hledat nové možnosti. Chovatelské potřeby už úspěšné prodáváme několik let, poměrně nedávno jsme přidali třeba dětské zboží, zdravotní pomůcky či drogerii. Značková móda je dalším logickým krokem v rozšiřování sortimentu,“ popisuje Marek Liška, generální ředitel Mall.cz.

-kch-