O2 spouští facebookovou hru Strážce internetu

pondělí, 16. dubna 2012, 07:36 Aktuality MediaGuru

O2 představuje vzdělávací facebookovou hru Strážce internetu. Jejím cílem je upozornit na nebezpečí, která číhají na uživatele při surfování internetem.

"Chceme uživatelům sociálních sítí prostřednictvím jednoduchých rad ukázat, jak používat internet co nejbezpečnějším způsobem," uvedla Dana Dvořáková, ředitelka komunikace společnosti Telefónica Czech Republic. "Nejzranitelnějšími uživateli sociálních sítí jsou děti a teenageři. I když nás děti stále překvapují svými schopnostmi pracovat s moderními technologiemi, často si nemusí uvědomovat rizika, jež souvisejí s pobytem na síti."

V průběhu hry se uživatel seznámí s nejznámějšími typy útoků, které mohou ohrozit jeho počítač. Patří mezi ně například tzv. trojští koně, tedy programy, které se v počítači skryjí a poté bez vědomí uživatele odesílají citlivá data. Dalším rizikem jsou phishingové útoky, jež spočívají v zasílání klamných e-mailů, které se tváří jako zprávy od banky nebo jiné instituce, a požadují zaslání hesla. Skutečným cílem takových e-mailů je však pouze vylákat z uživatele citlivá data.

Hráč potenciální nebezpečí internetu ničí tím, že kliká na různé typy útoků. Ti hráči, jimž se podaří získat největší počet bodů, budou odměněni pěti telefony Nokia Lumia 710 a stovkou klíčů k programu O2 Strážce internetu

-kch-