Prazdroj odpovídá na oblibu pivních ovocných nápojů

pátek, 06. dubna 2012, 07:07 Aktuality MediaGuru

Plzeňský Prazdroj reaguje na měnící se chutě českých spotřebitelů a s tím i na vzrůstající poptávku po nízkoalkoholických míchaných nápojích z piva. „Stále více lidí chce zkoušet novinky a rozmanité chutě. Proto jsme se rozhodli představit míchané nápoje z piva a oslovit všechny spotřebitele, kteří hledají především příjemné osvěžení,“ říká Adriana Jahňáková.

Od začátku dubna jsou proto v obchodech k dostání Gambrinus řízný citron a Gambrinus limetka a bezinka. Jedná se o míchané nápoje z piva s nižším obsahem alkoholu. Vyrábí se smícháním výčepního Gambrinusu s přírodní ovocnou šťávou. „Spotřebitelé si z celé řady různých příchutí zvolili limetkovou s přídavkem bezinky. Bezinka je mezi Čechy velmi populární a spotřebitelům přinese typicky české osvěžení. Citron je chuťovou klasikou, kterou lidé oceňují proto, že je nejvíce osvěžující. I zde jsme ale chtěli nabídnout něco navíc, proto jsme zvolili řízný citron,“ vysvětluje výběr Adriana Jahňáková.

Oba míchané nápoje z piva jsou již nyní dostupné v půllitrových plechovkách v obchodech po celé České republice. Od května je doplní půllitrové vratné lahve, které budou určeny především pro bary, restaurace a hospody.

Další novinkou, se kterou Prazdroj v dubnu přichází, je výčepní Gambrinus s názvem Gambrinus Originál 10°.

„Vnímáme, že současní pivaři preferují plnější chuť piva. Proto jsme se rozhodli zvýšit plnost chuti jejich oblíbeného výčepního Gambrinusu vyšším dávkováním sladu a chmele,“ říká Adriana Jahňáková, marketingová manažerka Plzeňského Prazdroje, a dodává: „Jméno Originál 10° ukazuje, že se jedná o pivo plzeňského původu vařené dle původních varních postupů a z vysoce kvalitních českých surovin, jako tomu bylo u Gambrinusu Světlého.“

-kch-