PrimaPlay.cz už prodává reklamu

středa, 18. dubna 2012, 17:02 Internet & Mobil MediaGuru

Na internetovém kanále PrimaPlay.cz je už možné nakupovat reklamní pozice. Jde tak opačnou cestou než Voyo.cz.

Internetový kanál PrimaPlay.cz, který televize Prima spustila v polovině března, začíná prodávat reklamu. Prima jde tak v případě svého internetového kanálu opačně než konkurenční Nova, která naopak nedávno reklamy ze svého zábavního portálu Voyo.cz stáhla. PrimaPlay.cz je postavena na jiném obchodním modelu – přehrávání videí je zdarma a příjmy z online aktivit se tak bude snažit získávat z prodeje reklamy. Voyo.cz chce naproti tomu stavět na předplatném, a proto od prodeje reklamy ustoupilo.

V nabídce PrimaPlay.cz se v současnosti objevuje klasická videoreklama, a to s umístěním před pořadem a uprostřed pořadu, sponzoring či bannerové pozice. Prima je otevřena i nestandardní internetové reklamě v podobě interaktivních formátů či brandingu stránek. V případě videoreklamy se CPM za 10vteřinový spot pohybuje na úrovni 300 Kč.

PrimaPlay.cz má být vlajkovou lodí internetových aktivit skupiny Prima a má tak zastřešovat všechny její online aktivity. Ty vedle stránek kanálů skupiny (Prima family, Prima Cool, Prima love) tvoří i webové stránky jednotlivých pořadů. V letošním roce by také chtěla unifikovat podobu všech internetových stránek, které má v portfoliu.

Jak jsme už dříve informovali, PrimaPlay.cz půjde cestou bezplatného sledování s nabídkou zejména profesionálních videí v podobě vlastní tvorby (seriály, zábavné pořady), publicistiky a zpravodajství a premiérových akvizičních seriálů.

-mav-