Dvořák bude nové Události obhajovat před Radou ČT

středa, 23. května 2012, 17:34 Aktuality MediaGuru

Generální ředitel České televize Petr Dvořák by měl do začátku července Radě ČT předložit zhodnocení nové podoby hlavního zpravodajského pořadu Události. Radní ho k tomu vyzvali na dnešním zasedání. Na nové Události jsou podle nich rozporuplné reakce.

Česká televize od dubna vysílá Události z nového virtuálního studia a proti předchozí podobě relace se výrazně prodloužily na 50 minut. Místopředsedkyně rady Dana Eklová podle svých slov vnímá nový formát rozpačitě a registruje od diváků negativní reakce. 
Vedení zpravodajství by mělo Události obhajovat z hlediska sledovanosti a divácké spokojenosti. Podle Dvořáka je sledovanost Událostí stabilní, dokonce meziročně mírně narostla. Ovlivnily ji ale mimořádné sportovní akce.

V červnu chce šéf ČT uspořádat s radními pracovní setkání, na kterém jim představí dlouhodobý strategický výhled České televize na dalších pět let.

Radní Radek Mezuláník vyzval Dvořáka, aby mu také předložil rozpočet nákladů souvisejících s pořízením a přechodem na nové logo ČT. Samotné vytvoření loga a nového grafického designu vyšlo podle Dvořáka zhruba na jeden milion korun.

Rada schválila také harmonogram přípravy výroční zprávy o hospodaření ČT, kterou má následně předložit poslancům.

-čtk-